18 Nisan 2024 Perşembe
Almanya’dan İdlib için Kızılay’a 25 milyon Euro yardım

Almanya’dan İdlib için Kızılay’a 25 milyon Euro yardım

Almanya’nın İdlib’den kaçan sivillerin barınma ve diğer ihtiyaçları için Türk Kızılayı’na 25 milyon euroluk katkıda bulunacağı açıklandı. Alman Dışişleri, paranın Kızılay’a gönderileceğini bildirdi.

Almanya’nın Suriye’nin İdlib vilayetinden kaçanlar için inşa edilecek barınaklara 25 milyon euroluk katkıda bulunacağı açıklandı. Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada paranın Türk Kızılayı’na gönderileceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Almanya’nın Suriyeli mülteci ve sığınmacılara yönelik insani yardımda en büyük bağışçılardan biri konumunda olduğuna işaret ederek, bu yıl içinde Suriye’nin kuzeybatısındaki sivil halkın güvenlği ve ihtiyaçları için yaklaşık 28 milyon euro kaynak sağlandığını kaydetti.

Başbakan Angela Merkel 24 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında İdlib’den kaçan insanların durumunun düzeltilmesi için maddi katkı sağlamaya hazır olduklarını açıklamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Suriye sınırına 30-40 kilometre mesafede Suriye tarafında Kızılay ve AFAD ile birlikte ilk etapta 10 bin briket ev yapılması adımı attıklarını kaydetmişti.