23 Nisan 2024 Salı
Sözcü yazarlarına FETÖ cezası

Sözcü yazarlarına FETÖ cezası

Sözcü davasından karar çıktı. Yazarlar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ‘ın da aralarında bulunduğu 7 sanık hapis cezasına çarptırıldı.

İSTANBUL 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararda Sözcü’nün yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ‘FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan 3 yıl 6 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırıldı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile internet sitesinin yayın yönetmeni Mustafa Çetin de aynı suçtan 3 yıl 4’er ay, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu, 2 yıl 1’er ay hapse mahkum oldu. Sanıklardan Mediha Olgun delil yetersizliğinden beraat etti.

AVUKAT KARARA İTİRAZ EDECEK

Sözcü’nün avukatlarından İsmail Yılmaz, karara itiraz edeceklerini söyledi: “Yerel mahkemenin verdiği karar hukuka aykırıdır. Delilsiz bir dosyadan müvekkillerimize haksız ceza verilmiştir. Bu cezaların hiç bir şekilde kabul edilecek tarafı yoktur. Üstelik son çıkan yargı reformu düşünce suçlarını suç olmaktan çıkarmıştır. Buna rağmen yargı reformu hiçe sayılmış, görmezden gelinmiştir. Bundan sonraki süreçte, mahkemenin bu kararına gerekli itirazları yapacağız. İlk olarak, istinaf talebinde bulunacağız. Bu nedenle dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilecek. Oradan hukuka uygun adil bir karar verileceğine inanıyoruz. Şayet aksi yönde karar çıkıp istinaf talebimiz reddedilirse bu durumda Yargıtay’a temyiz başvurusu yapacağız.