18 Nisan 2024 Perşembe
FP: ‘Motosikletçi, solcu bir feminist, Erdoğan’a meydan okuyor’

FP: ‘Motosikletçi, solcu bir feminist, Erdoğan’a meydan okuyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, uluslararası gündemi takip eden Foreign Policy dergisine konu oldu. Kaftancıoğlu hakkındaki yazı, “Motosikletçi solcu bir feminist, Erdoğan’a meydan okuyor” başlığıyla yayımlandı.

Nick Ashdown imzalı yazıda Kaftancıoğlu’nun uluslararası basında çok fazla öne çıkmadığına dikkat çekilerek, siyasetçinin özgeçmişine ve seçimlerde CHP’nin başarısına katkısı aktarıldı.

“Kaftancıoğlu, ülkesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı mücadele veren partisinin başarısındaki ana etkenlerden biri olarak görülüyor. Putları yıkan ve sahne arkasında yorulmaksızın çalışan 48 yaşındaki Kaftancıoğlu, aynı zamanda geleneksel olarak yaşlı adamların hüküm sürdüğü partisinde nesilsel değişimin sembolü” ifadelerine yer verildi.

Kendi partisi içinde de eleştirilerin hedefi olduğu ve CHP’nin “aşırı milliyetçi” seçmenine ters görüşleri benimsediği belirtilirken, Kaftancıoğlu’nun iktidardaki AK Parti için “ideal bir günah keçisi” olduğu ifade edildi.

2018 yılında İstanbul İl Başkanı seçildikten sonra hakkında terör suçlamasıyla dava açıldığı aktarılırken, yakın zaman önce İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile karşılıklı olarak  açtıkları davalara yer verildi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimlerin yanı sıra Canan Kaftancıoğlu’nun da katkılarıyla CHP’nin uzun süredir ilk defa iktidara gelmek için gerçek anlamda umutlu olduğu yorumu yapıldı.

A Motorcycle-Riding Leftist Feminist Is Coming for Erdogan