29 Mart 2024 Cuma
Trump kafa karıştırdı: Sonucum negatif yönde pozitif

Trump kafa karıştırdı: Sonucum negatif yönde pozitif

Başkan, posta ile oylama ve federal acil yardım konusundaki tartışmalar sonrası Michigan’a giderken şimdiye kadarki en anlaşılmaz cümlelerinden birini kurdu.

Donalt Trump, gazetecilere şimdiye kadarki en anlaşılmaz açıklamalarından birini yaparak koronavirüs test sonucunun “negatif yönde pozitif” olduğunu söyledi.

ABD Başkanı, açıklamasında “Başka bir anlamda, çok olumlu sonuçlar aldım. Sonucum negatif yönde pozitifti. Bu sabah test sonuçlarım mükemmeldi, yani negatifti” ifadelerini kullandı.
Trump bu kafa karıştırıcı ifadeleri, Michigan’da koronavirüs salgınıyla mücadele için solunum cihazı ve kişisel koruyucu ekipman üretimine geçen bir Ford tesisini ziyaret etmek için Beyaz Saray’dan ayrılırken kullandı.

Bu, sert tepkiler çeken bir dizi duyuru ve yorum arasında sonuncusuydu.

Bu hafta ABD Başkanı kendi yönetimindeki birçok kamu sağlığı kurumunun Kovid-19’a karşı etkisiz olduğunu belirttiği bir sıtma ilacı, hidroksiklorokin, kullandığını açıklamıştı. Yapılan bir çalışmada ilacın enfekte hastalar arasında ölüm oranını düşüremediği görülmüştü.

Trump ABD’yi hem “test kralı” olarak adlandırmış hem de virüs testlerinin daha fazla doğrulanmış vaka ve ölüme yol açtığı için “abartılmış olabileceğini” söylemişti.

Ve şimdi Trump, Michigan’la olası bir yasal savaşa dahil oldu. Konu Ford fabrikasında maske takıp takmayacağı.

ABD Başkanı Beyaz Saray’dan ayrılırken “Eh, bilmiyorum. Bakacağız” dedi ve ekledi: “Ülkemizi normale döndürmek istiyorum”.

Ancak eyaletin Demokrat Başsavcısı Dan Nessel, Başkan’a yüzünü örten bir koruyucu giymesini önerdi.

Nessel “Departmanım Ford’un fabrikasını gezmenizi engellemek için bir şey yapmayacak fakat sizden tur sırasaında yüz maskesi takarak Ford fabrikasındaki ve eyalet genelinde erkek ve kadınların büyük çabalarına saygı duymanızı rica ediyorum. Bu yalnızca valiliğin kararnameleri doğrultusunda Ford’un kendi politikası değildir. Şu anda eyaletin de yasasıdır” diye konuştu.

Başsavcı sözlerini “Kovid-19‘un yayılmasını durdurmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı da dahil olmak üzere, yakın zamanda virüse maruz kalmış olma potansiyeli olan herkes, virüsün daha fazla yayılmasını önleyecek makul önlemleri almak için sadece yasal değil, aynı zamanda toplumsal ve ahlaki bir sorumluluğa da sahiptir” diyerek noktaladı.