20 Nisan 2024 Cumartesi
Erdoğan: Demokrasiden başka alternatif yok

Erdoğan: Demokrasiden başka alternatif yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane açılışında konuştu: Her kim Türkiye’de demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, güvenliği, dış politikayı, kültürü, sanatı daha ileri seviyeye götüreceğine milleti ikna ederse ülke ona teslim edilir. Her kim daha çok yatırım, üretim, istihdam, iş, aş, daha yüksek hayat standardı sağlayacağı konusunda halkın desteğini alırsa ülkeyi o yönetir.

Atatürk Havalimanı pistine inşa edilen ve sağlık turizminde kullanılması planlanan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin açılışı bugün yapıldı. Törene katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sağlık turizminde atılım yaptığını söyledi ve “Türkiye’nin ihtiyacı kavga değil eser siyasetidir” dedi.

Konuşmasında, “Türkiye sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülkedir” ifadelerini kullanarak, “Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum. Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklardır. Burada oluşturduğumuz ilave kapasiteye ihtiyaç kalmadan salgının yayılma hızını kırdık” dedi.

Erdoğan, “Sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yapıyoruz” ifadesini kullanarak, “Türkiye’nin ihtiyacı kavga değil eser siyasetidir. Tek numaraları ülkemizin ortak değerlerinin istismarı olanların devri artık kapanıyor” dedi ve ekledi:

“Demokraside ve ekonomide milletimize beklediği hizmetleri sunamayanların, vesayet oyunlarıyla iktidar devşirdiği dönemler geride kalmıştır. Her kim Türkiye’de demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, güvenliği, dış politikayı, kültürü, sanatı daha ileri seviyeye götüreceğine milleti ikna ederse ülke ona teslim edilir. Türkiye’nin önünde demokrasiden ve kalkınmadan başka alternatif yok. Her kim daha çok yatırım, üretim, istihdam, iş, aş, daha yüksek hayat standardı sağlayacağı konusunda halkın desteğini alırsa ülkeyi o yönetir. Bunun dışındaki zorlamaların, iç ve dış ayak oyunlarının tamamı da milli irade duvarına çarpıp dağılmaya mahkumdur.”

‘TÜRKİYE ÇOK AVANTAJLI BİR KONUMA OTURACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz için ikinci çeyrek bir parça sıkıntılı görünse de sonrası aydınlıktır” diyerek, “Gelişmeler ve işaretler, salgın sonrası yeniden yapılanacak küresel ekonomide ülkemizin çok avantajlı bir konuma oturacağını gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Sanayiden tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda önce hızlı bir toparlanma, ardından çok daha hızlı bir atılım içine gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: RİSK ORTADAN KALKMIŞ DEĞİL

Törende konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ”Acil durum hastanelerimiz Türkiye için zorunlu projelerdir. Risk ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir” dedi.

Toplam 125 bin metrekare alana kurulan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin 75 bin metrekare kapalı alanı ve 432’si yoğun bakım olmak üzere gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek 1008 yatağı bulunuyor. 16 ameliyathane ile hizmet verecek hastanede ileri teknoloji tıbbi donanım yer alıyor.