19 Nisan 2024 Cuma
İki bakanın Almanya’ya ‘turizm’ gündemli ziyareti

İki bakanın Almanya’ya ‘turizm’ gündemli ziyareti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy bugün Almanya’da temaslarda bulunacak. Bakanlar, Türkiye’deki turizm tesislerinde alınan önlemleri anlatacak ve seyahat uyarısının kaldırılmasını isteyecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün Almanya’ya gidiyor. Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Heiko Maas ile Ersoy da Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile temaslarda bulunacak. Gündemde Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının yanı sıra Libya ve Suriye var.

Alman hükümet yetkililerine Türkiye’de turizm tesislerinde ve havalimanlarında korona salgınına karşı alınan önlemleri anlatacak olan bakanlar, Türkiye’ye yönelik salgın nedeniyle uygulanan seyahat uyarısının kaldırılmasını talep edecek.

Alman hükümeti, koronavirüs pandemisi nedeniyle Mart ayında dünya çapında koyduğu seyahat uyarısını 32 Avrupa ülkesi için kaldırmıştı. Türkiye’nin de aralarında olduğu yaklaşık 160 ülke içinse seyahat uyarısının 31 Ağustos’a kadar sürdürülmesi planlanıyor.