16 Nisan 2024 Salı
Meriç’e tel örgü Nisan 2021’de tamamlanıyor

Meriç’e tel örgü Nisan 2021’de tamamlanıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’den geçişleri engellemek için Meriç Nehri boyunca çekilen tel örgü inşasının Nisan 2021’de tamamlanacağını açıkladı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, 26 kilometrelik yeni tel örgünün yanı sıra 10 kilometrelik eski tel örgünün de yükseltileceği ve bölgede 400 sınır muhafızının daha görevlendirileceği kaydedildi.

Projenin durumunu yerinde incelemek üzere Cumartesi günü Ferecik’e giden Miçotakis, yeni bir tel örgü inşasının “sınır güvenliğinin sağlanması ve Yunan vatandaşlarının kendini daha güvende hissetmesi için” gerekli olduğunu söyledi.

Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesi, dikenli tel örülü çelik yapının 5 metre yüksekliğinde olacağını ve maliyetinin yaklaşık 62 milyon 900 bin euroyu bulacağını yazdı.

Gazete, projenin dört inşaat firmasından oluşan bir konsorsiyum tarafından üstlenildiğini belirtti.

Şubat ayında Türkiye’nin, Yunanistan’la sınır kapılarını açtığı yönündeki haberlerin ardından Türkiye’nin dört yanından göçmenler Edirne’ye gitmişti.

Yunan polisi, iki ülke sınır kapıları arasındaki ara bölgede bekleyenleri gaz bombasıyla dağıtmaya çalışmıştı.

Yunanistan, bir yandan silahlı kuvvetlerini alarma geçirmekle kara sınırlarını koruma altına alırken; diğer yandan en çok endişe duyduğu deniz sınırlarını korumak amacıyla Yunan donanmasına ait savaş gemilerini, sığınmacıların en çok geçtiği Midilli, Sakız, Sisam ve İstanköy gibi Türk kıyıları karşısındaki adalara göndermişti.