29 Mart 2024 Cuma
Türklerin Armin’i…

Türklerin Armin’i…

Armin Lachet kimdir? ‘Türklerin Armin’i lakabı nereden geliyor?

Alman CDU’nun Başkanlığına seçilen Armin Lachet… Almanya’daki göçmen politikası konusunda ılımlı duruşuyla bilinen ve Şansölye Merkel’in izlediği politikayı takip eden 59 yaşındaki Armin Laschet, ülkenin refah seviyesi en yüksek ve en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’nın 2017’den bu yana başbakanı olarak görev görev yapıyordu.

Laschet, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ve Almanya ile son dönemde yaşadığı siyasi gerilimde, taraflar arası diyaloğun devam etmesi yönünde görüş bildirmiş, Türkiye’nin NATO üyesi ve AB’nin komşusu olduğuna vurgu yapmıştı.

Armin Laschet, ayrıca Türkiye’deki toplumda yaşanan siyasi kutuplaşmanın Almanya’daki gurbetçi nüfusa yansımaması için aktif rol oynayan isimlerin başında geliyor.

Ülkedeki göçmenler konusundaki ılımlı yaklaşımıyla sağ kesimin eleştirilerini üzerine çeken Laschet’e Alman basını ve bazı siyasiler “Türklerin Armin’i” lakabını takmıştı.

Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine karşı olan Laschet, Türkiye’de hukuk sisteminin gerilediğine, ülkede AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyen büyük bir kesimin bulunduğuna da dikkat çekerek Ankara hükümetinin AB’ye üyelik sürecine son verilmesine de karşı çıkıyor.