19 Nisan 2024 Cuma
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yunanistan’da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yunanistan’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iki günlük ziyaret için Yunanistan’a gitti. Ziyaret, Nisan ayında Ankara’da yaşanan gerilimin ardından ilk karşılıklı temas olması açısından önem taşıyor. Resmi temasları yarın başlayacak olan Bakan Çavuşoğlu bugün önce ülkedeki Müslüman azınlık temsilcileriyle bir araya geliyor.

Yunanistan Başbakanı ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun resmi programı çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile de görüşmesi bekleniyor.

Bakan Çavuşoğlu ziyarete dair verdigi demeçte, “Pozitif gündemle gidiyoruz, pozitif ağırlamıştık, karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz” dedi. Gezi, Çavuşoğlu’nun Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile Nisan ayında Ankara’ya düzenlediği ziyaretteki temasları sonrasında yapılan basın toplantısında yaşanan gergin açıklamalar sonrası ilk üst düzey resmi temas olma özelliğine sahip.

Söz konusu basın toplantısında iki Bakan da Doğu Akdeniz’de gaz arama ve göçmen politikası konularında karşılıklı suçlamalar yöneltmiş, tansiyon yükselmişti.