19 Nisan 2024 Cuma
Emekli Büyükelçi Yenel: “Diplomasi tarihine geçecek bir olay”

Emekli Büyükelçi Yenel: “Diplomasi tarihine geçecek bir olay”

Emekli Büyükelçi değerlendirdi: Erdoğan’ın 10 büyükelçiye kapıyı göstermesi ne anlama geliyor? Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programının bugünkü konuğu Emekli Büyükelçi Selim Yenel oldu. Yenel, Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Selim Yenel yaşanan bu olayın diplomasi tarihine geçecek bir olay olduğunu, eşi ve benzerinin dünya tarihinde yaşanmadığını söyledi. Erdoğan’ın bu açıklamasının, ‘öfke’ açıklaması olduğunu, durunu daha sakin değerlendirmesinin gerekli olduğunu belirten Selim Yenel, oluşan bu durumda ‘diplomatik’ olarak bazı çıkış yollarının bulunduğunu söyledi.

Emekli Büyükelçi Yenel, bu durumdan çıkış yolu olduğunu, diplomasinin bunun için var olduğunu belirterek, Büyükelçilere 3-4 gün ay boyunca çalışmalarını zorlaştırıcı önlemler alınabileceğini ya da bir kaç ay işlerinden uzaklaştırılmaları gibi taleplerde bulunulabileceğini söyledi.

Erdoğan’ın “Türkiye’yi tanıyacaklar, anlayacaklar ve anlamadıkları zaman da gidecekler” gibi bir ifade kullandığını belirten Yenel, bu sözlerin Büyükelçilere ‘açık bir kapı’ bıraktığını, istenmeyen adam kararı konusunda bir ‘esneklik’ yarattığını  söyledi.