18 Nisan 2024 Perşembe
Miçotakis: Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz

Miçotakis: Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz

Ankara-Atina hattında gerilim yükselirken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Macron, görüşmeden sonra Fransa’nın Yunanistan’a desteğini dile getirerek, iki ülke arasındaki stratejik iş birliği anlaşmasının “Doğu Akdeniz’de hiçbir provokasyona izin vermeyeceğini” söyledi.

Paris Elysee Sarayı’ndaki görüşmeden sonra Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın sözlerine atıfta bulunarak, “Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz. Gün ışığı kimin halkı olduğunu ve gerçek gücün kimin tarafında olduğunu gösterir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’la artan gerilimle ilgili konuşurken, “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Miçotakis de Fransa ve Yunanistan arasında geçen sene imzalanan stratejik iş birliği anlaşmasına dikkat geçerek, “İlk Rafale’ler gökyüzünde uçuyor, ilk fırkateynler inşa ediliyor” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da “Yunanistan’ın egemenliğini tamamıyla destekliyoruz” derken, iki ülke arasında dış ve savunma politikalarında işbirliği ile silahlanmanın “karşı karşıya kalınan zorluklar ışığında daha da önemli olduğunu” ifade etti.