türkiye genelinde LGBTİ+ hakları örgütleri ve aktivistlerine yönelik 15 ilde yürütülen Operasyonlar kapsamında Gazeteciler İrfan Değirmenci , Şirin Payzın , soL Haber, Kadın Koalisyonu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun X hesaplarının da bulunduğu çok Sayıda Sosyal Medya hesabı erişime engellendi.
İfade Özgürlüğü Derneği'nin aktardığına göre Türkiye genelinde LGBTİ+ hakları örgütleri ve aktivistlerine yönelik 15 ilde yürütülen operasyonlar kapsamında gazeteciler İrfan Değirmenci, Şirin Payzın, soL Haber, Kadın Koalisyonu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun X hesaplarının da bulunduğu çok sayıda sosyal medya hesabı engellendi. Hesaplar henüz X tarafından Türkiye’den görünmez kılınmadı.
Ne Olmuştu?
LGBTİ+ dernekleri, örgütleri ve aktivistlerine yönelik 12 Eylül’de başlayan Erişim engellerinin ardından, 13 Eylül’de " Ailem güvende " başlığıyla düzenlenen operasyonların öncesinde de aralarında çok sayıda üniversite LGBTİ+ topluluğunun da bulunduğu 32 X hesabı daha erişime engellenmişti. 14 Eylül’de de Evrensel Gazetesi, Uluslararası Af Örgütü Türkiye, Barış Akademisyenleri ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın hesaplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda X ve Instagram hesabı erişime engellenmişti.