27 Nisan 2024 Cumartesi
Mesut Özil’e Çin’den büyük tepki

Mesut Özil’e Çin’den büyük tepki

Uygur paylaşımı sonrası Arsenal’in yıldızı Mesut Özil’e Çin’den tepki geldi: ‘Gözümüzde pis bir karınca kadar değerin kalmaz’

Çin’deki Arsenal taraftarları Mesut Özil’in, Pekin’in Uygur Türklerine yönelik muamelesini protesto ettiği Instagram paylaşımından sonra takımın formalarını yaktı. Bazı taraftarlar, Arsenal’in Özil’le sözleşmesini iptal etmesini istedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı da konu ile ilgili açıklama yaptı ve Özil’in “sahte haberlerle yanıltıldığı” savunuldu.

Londra kulübünün Manchester City ile Pazar günü oynadığı karşılaşmanın canlı yayını devlet televizyonu CCTV’nin yayın akışından çıkarıldı.

Türk asıllı Alman oyuncu, Cuma günü yaptığı paylaşımda Uygur Türklerini, “eziyetlere direnen mücahitler” olarak nitelemiş ve “Kuranlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, din alimleri öldürülüyor, bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun” demişti.

Mesut Özil’in bu mesajı Arsenal’in çok popüler olduğu Çin’de öfke dalgası yarattı.

Özil’in Instagram üzerinden yaptığı paylaşım bu platformdaki bazı Çinli taraftarların da tepkisini çekiyor.

Instagram’da bir Arsenal taraftarı “Arsenal taraftarlarının son iki günde neler yaşadığını bilemezsiniz. Bir zamanlar sevdikleri bir kulüp ve idollerinin nasıl dedikodu yaymaya başladığını anlamaya çalışıyorlar. Çin’e saldırırsan, gözümüzde pis bir karınca kadar değerin kalmaz” dedi.

Başka bir kullanıcı ise Özil’e tepkisini şöyle dile getirdi:

“Çinli bir futbol taraftarı olarak büyük düş kırıklığına uğradım. Neden sadece futboluna bakmıyorsun? Kamunun gözü önündeki bir figür olarak ne söylediğine dikkat etmelisin ve sonuçlarını bilmelisin.”

Özil’in forması yakıldı

Özil’in Çin’in Twitter’ı sayılan paylaşım sitesi Weibo’da 4 milyondan fazla takipçisi var.

Futbolcunun Weibo’daki resmi hesabının adı “272”. Bu sayı Çince Özil’in adı gibi okunuyor.