17 Mayıs 2024 Cuma
Ocak ayında 27 kadın daha öldürüldü

Ocak ayında 27 kadın daha öldürüldü

Türkiye’de kadın cinayetleri devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayınladığı Ocak ayı raporuna göre, 2020’nin ilk ayında 27 kadın öldürüldü. Platform, 2 kadının ölümünün ise şüpheli olduğunu duyurdu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yaptığı çalışmalara göre, 43’ü Ocak ayında olmak üzere 2019 yılında 474 kadın öldürülmüştü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2020 Ocak Raporu’nda illere göre Türkiye genelinde işlenen kadın cinayetlerini gözler önüne serdi. Rapora göre Ocak ayında öldürülen 27 kadının 3’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 7’si birlikte oldukları erkek, 5’i evli oldukları erkek, 5’i oğlu, 3’ü babası, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i akrabası ve 1’i de eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise kadınların çoğunlukla evlerinde öldürülmesi oldu. Kadınların 18’i evinde, 6’sı sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i ıssız bir yerde öldürüldü.

Rapor şöyle: Bu ay 27 Kadın Cinayeti işlenmiş,7 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. 22 kadının neden öldürüldüğü bahanesi tespit edilemedi, 5’i boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.