02 Mayıs 2024 Perşembe
NATO’ya en olumsuz bakan NATO ülkesi Türkiye

NATO’ya en olumsuz bakan NATO ülkesi Türkiye

NATO üyesi 16 ülkede yapılan araştırmada ittifaka en olumsuz bakanların Türkler olduğu ortaya çıktı. NATO’ya en az olumlu bakan ülke de Türkiye. Türkiye’de halkın yüzde 55’i NATO’ya olumsuz baktığını söylerken sadece yüzde 21’si ittifak hakkında olumlu düşündüğünü bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli düşünce kuruluşu Pew Research Center 16 üye ülkede NATO’nun imajına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. NATO’nun 29 üyesi bulunuyor ancak araştırma aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkede yapıldı. Genele bakıldığında bu ülkelerde ankete katılanların yüzde 53’i NATO’ya olumlu baktığını belirtirken yüzde 27’si olumsuz bakış açısına sahip olduğunu bildirdi.

Sonuçlar ülkeden ülkede büyük farklar gösteriyor. En dikkat çeken sonuç ise Türkiye’de alındı. Türkiye’den ankete katılanların yüzde 55’i NATO’ya olumsuz baktığını söylerken ittifakı olumlu görenlerin oranı yüzde 21’de kaldı. Bu sonuçla Türkiye 16 ülke içinde NATO’ya en olumsuz bakış açısına sahip ülke. Aynı zamanda ittifaka olumlu bakanların en düşük olduğu ülke de Türkiye.