05 Mayıs 2024 Pazar
Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’tan sonra Barış Pehlivan da tutuklandı

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’tan sonra Barış Pehlivan da tutuklandı

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, haber sitesinde Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yer aldığı haberin yayınlanması nedeniyle, gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi yerleşkesinde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından haberde imzası olan ve Manisa’da yaşayan muhabir Hülya Kılınç da ekiplerce gözaltına alınmıştı.

Manisa’da gözaltına alınan Kılınç, ekiplerce İstanbul’a getirilmişti. İstanbul’a getirilen Kılınç ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Terkoğlu daha sonrasında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti.

Terkoğlu ve Kılınç mahkeme tarafından tutuklandı. Ardından Oda TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı.

Hakimlik, MİT’in görevleri, faaliyetleri, mensupları ve ailelerinin kimlik bilgi ve belgelerinin her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik iletişim araçları vasıtası ile yayınlanmasının cezai müeyyideye bağlanmış olması ve suçun ağırlığı dolayısıyla adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirterek, şüphelilerin tutuklanmalarına hükmetti.