26 Nisan 2024 Cuma
Haberciler Platformu: “Sağlığımızdan endişeliyiz”…

Haberciler Platformu: “Sağlığımızdan endişeliyiz”…

Koronavirüs tehdidi sürerken görevine devam eden meslek grupları arasında, haberciler de yer alıyor. Onlar gerekli önlemlerin alınması için medya patronlarına ve haber müdürlerine sesleniyor.

Toplumun büyük kesiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehdidi nedeniyle evlere kapandığı şu dönemde, sağlık çalışanları gibi işini fedakarca yapan bir meslek grubu da basın mensupları.

Foto muhabirinden kameramanına muhabirinden reji çalışanına pek çok gazeteci, halkın doğru bilgiye ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ancak kimi zaman, sahada görev yapan basın mensuplarının sağlığı için gerekli önlemler alınmıyor.

“Sokakta çalışan haberciler olarak sağlığımızdan endişeliyiz”

Sağlıklarından endişeli olduklarını belirten haberciler, Kovid-19’a karşı yeterli tedbirlerin alınması için çağrıda bulundu.

Sahadaki habercilerin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan Haberciler Platformu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Kamusal bir görev yapmak, gelişmeleri an be an bildirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak sokakta çalışan haberciler olarak sağlığımızdan endişeliyiz. Dünyayı saran, sis gibi insanlığın üzerine çöken virüsü kapmak ve sevdiklerimize bulaştırmaktan korkuyoruz. Korunabilmemiz için gerekli ekipmanlarımızın tedarik edilmesini istiyoruz. Çünkü sosyal temas mesafesine uymaya çalışsak da her zaman mümkün olmuyor. İşverenlerimize ve sokakta bizi yönlendiren haber müdürlerine sesleniyoruz: Bizlerin güvenlik önlemlerini alın” ifadeleri kullanıldı.