03 Mayıs 2024 Cuma
Lagarde: Ekonomi en kötü senaryoya yakın

Lagarde: Ekonomi en kötü senaryoya yakın

Euro Bölgesi’nde daralmanın yüzde 12 olabileceğini belirten Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, iyimser senaryonunun geçerliliğini yitirdiğini söyledi. Avrupa ekonomisi, İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük daralmayı yaşıyor.

Korona virüsü salgınının ekonomiye etkileri ise hergeçen gün daha da derinleşiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı  Christine Lagarde, Euro Bölgesi olarak adlandırılan ve Euro para birimini kullanan ülkelerin oluşturduğu ekonomik alanda, bu yıl yüzde 8 ila yüzde 12’lik bir daralma olabileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, salgın kaynaklı daralmanın, yüzde 5 ila yüzde 12 olabileceği öngörüsünde bulunulmuştu. Ancak Lagarde  korona virüsüyle ilgili online soru cevap etkinliğinde yaptığı açıklamada, iyimser olarak nitelediği bu tahminin geride kaldığını ve önümüzdeki dönemde görülecek daralmanın orta seviyede ya da çok daha zarar verici nitelikte bir daralma olacağını ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı, beklenen daralma sürecinde bazı ülkelerin diğerlerine göre daha sert ekonomik koşullarla karşı karşıya kalacağına ve ekonomilerinin daha fazla küçüleceğine de dikkat çekti.