19 Mayıs 2024 Pazar
Erdoğan’dan Macron’a: Zihinsel tedaviye ihtiyacı var

Erdoğan’dan Macron’a: Zihinsel tedaviye ihtiyacı var

Partisinin Kayseri İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u, “MINSK üçlüsünün arasında yer alıyorsun bugüne kadar ne yaptın? Sadece Ermenilere silah gönderiyorsunuz ve bunlarla barış tesis edeceğinizi zannediyorsunuz? Edemezsiniz” sözleriyle eleştirdi.
Erdoğan, Macron için “zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var”dedi. “Bu Macron denilen zatın İslam ile, Müslümanlar ile derdi ne? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İkide bir Erdoğan’la uğraşıyor. Güya özgürlüğün, laikliğin kalesi Fransa’da peygamberimizle ilgili karikatürlerin binalarda yansıtılması İslam düşmanlığıdır. Avrupa’daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız” şeklinde konuştu.
Erdoğan, Fransa’da Muhammed Peygamber karikatürlerinin binaların cephelerine yansıtılmasını ve Almanya’da camiye düzenlenen polis baskını da eleştirerek, “Avrupa faşizmi yeni bir safhaya geçmiştir” diye konuştu.