28 Mart 2024 Perşembe
Sarıkaya: İfade özgürlüğü açılımı geliyor

Sarıkaya: İfade özgürlüğü açılımı geliyor

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ekonomi ve yargı alanında yapılması planlanan reformlarla ilgili yazdı. Sarıkaya’nın aktardığına göre ilk paket TBMM’deki bütçe görüşmelerinin ardından gündeme gelecek ve bu pakette ifade özgürlüğüne dair bazı açılımlar yer alacak.

“Adalet Bakanlığı’nda çalışmaları devam eden İnsan Hakları Eylem Planı’nın bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması amaçlanmış”.

Sarıkaya bugünkü köşe yazısında “Yeniden 2007-2013 şartlarına dönüş yapılacağının işareti veriliyor” dedi ve şunları yazdı:

Reform düzenlemeleri ile ilgili verilen tarih ise TBMM’deki bütçe görüşmelerinin sonrasına hedefleniyor.

Belirttiklerine göre, Ocak ayıyla birlikte bir dizi yeni kanun düzenlemelerinin hızla TBMM’ye teklif olarak sunulacağı süreç başlayacak.

Yine vurguladıklarına göre, ilk adımda ifade özgürlüğü, hakim teminatına ilişkin dile getirilen ancak son iki pakette yer bulamayan düzenlemeler gelecek.

Adalet Bakanlığı’nda çalışmaları devam eden İnsan Hakları Eylem Planı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının amaçlandığını ifade eden Sarıkaya, şöyle yazdı:

Hedef, AYM ve AİHM kararlarında yer verilen ihlal alanlarına ilişkin etkili çözümler geliştirilmesi ve bir süredir ilişkilerin soğuk olduğu insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası koruma mekanizmalarının gözlem ve raporlarının dikkate alınması…

Hatta işbirliğine gitme yollarının geliştirilmesi…

Ekonomi ile ilgili düzenlemeler ise muhtemel ki Perşembe günü Hazine ve Maliye, Adalet bakanları ile Merkez Bankası Başkanı’nın iş çevreleriyle yapacağı görüşme sonrasında gerçekleşecek.

Burada hedef, yatırımcıya güvence getiren düzenlemeler ve yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin uygulamada karşılaşılan zorlukların giderilmesi…