Ana içeriğe geç

'Sarıgül' soruşturması: Gazeteci Murat Ağırel dahil 15 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edilmişti. Bu kişilerden Ömer Sarıgül ve Ağırel'in de aralarında bulunduğu 15 kişi...

SON DAKİKA
'Sarıgül' soruşturması: Gazeteci Murat Ağırel dahil 15 kişi tutuklandı

Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül ile birlikte, para aklama iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Murat Ağırel, pazartesi akşamı tutuklandı.

'Sarıgül' soruşturması: Gazeteci Murat Ağırel dahil 15 kişi tutuklandı
'Sarıgül' soruşturması: Gazeteci Murat Ağırel dahil 15 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edilmişti. Bu kişilerden Ömer Sarıgül ve Ağırel'in de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın K.P. ve M.B. adlı iki Alman vatandaşının şikâyeti üzerine başlatıldığını açıklamıştı. Şikâyetçiler, Türkiye’de ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek tutarlı paraların aklandığını iddia etmişti.

Başsavcılığın aktardığı şikâyette 80 milyon euroluk bir sözleşme düzenlendiği, 100 milyon euroluk havale yapıldığı, 1 milyar euroluk bir fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği ve 1,5 milyon euroluk tekne satışı gerçekleştirildiği öne sürülüyor.

Bu tutarlar soruşturmanın başlamasına neden olan şikayetteki iddialara dayanıyor.

Şikâyetçiler, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri Ağırel’e ilettiklerini, belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından tehdit edildiklerini de ileri sürüyor.

Başsavcılık, şikâyetçilerin beyanları, sundukları ses ve görüntü kayıtları ile soruşturmada elde edilen delillerin değerlendirilmesinin ardından Ağırel, Aylin Kotil, Ömer Sarıgül, Emir Sarıgül, Volkan Aslanbaş ve Cavidan Tanrah Artuner hakkında gözaltı talimatı verildiğini bildirmişti.

Başsavcılık, milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini açıklamıştı.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Puan Durumu
Trendyol Süper Lig
#TakımOP
1 GALATASARAY 8 19
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 8 17
3 FENERBAHÇE 8 16
4 TRABZONSPOR 8 16
5 BEŞİKTAŞ 8 15
6 ARCA ÇORUM FK 8 13
7 KASIMPAŞA 8 13
8 KOCAELİSPOR 8 12
9 CORENDON ALANYASPOR 8 12
10 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 8 11
11 ERZURUMSPOR FK 8 11
12 ÇAYKUR RİZESPOR 8 10
13 GÖZTEPE 8 9
14 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ 8 8
15 GENÇLERBİRLİĞİ 8 8
16 TÜMOSAN KONYASPOR 8 5
17 SAMSUNSPOR 8 4
18 EYÜPSPOR 8 3
19.10.2026 23:58
Daha fazla yükle