Tele3 Haber yayın hayatına başladı

TELE1’e kayyum atanmasının ardından kanaldan ayrılan gazetecilerin kurduğu TELE2 Haber, RTÜK’ün talep ettiği lisans bedelini karşılayamayınca yayınlarını sonlandırdı. TELE2 Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, ekibin yeni adresinin “Tele3 Haber” olduğunu duyurdu.

Tele3 Haber yayın hayatına başladı

Tele1 ’e kayyum atanmasıyla başlayan ve TELE2 Haber’in kurulmasıyla devam eden süreçte yeni bir gelişme yaşandı. RTÜK’ün talep ettiği lisans bedelini ekonomik koşullar nedeniyle karşılayamadığını açıklayan TELE2 Haber yayınlarını sonlandırırken, ekip “ tele3 Haber” adıyla yoluna devam etme kararı aldı.

TELE2 Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar , Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda Tele3 Haber’in yeni yayın mecralarını duyurdu.

TELE1’E KAYYUM ATANMIŞTI

Sürecin başlangıcı 24 Ekim 2025’e uzanıyor. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “casusluk” soruşturması kapsamında gözaltı na alınmış, daha sonra tutuklanmıştı.

Aynı gün TELE1’in sahibi ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ’ye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atanmıştı.

Kayyum heyeti akşam saatlerinde kanal binasına gelirken, Murat Taylan’ın sunduğu ana haber bülteni saat 19.28’de sona erdirilmişti. Taylan yayını, “Kendinize iyi bakın, yalanlara teslim olmayın” sözleriyle kapatmıştı.

Kayyum yönetiminin ardından TELE1’in çok Sayıda yöneticisi, ekran yüzü ve çalışanı, yayın politikasına müdahale edildiğini belirterek kanaldan istifa etmişti.

TELE2 YAYIN HAYATINA BAŞLADI

TELE1’den ayrılan Gazeteciler yaklaşık üç hafta sonra TELE2 Haber çatısı altında Yeniden bir araya geldi.

TELE2’nin ilk yayını da TELE1 yayınlarının kesildiği saate gönderme yapılarak 14 Kasım 2025’te saat 19.28’de gerçekleştirildi. İnternet ve sosyal medya üzerinden başlayan ilk yayını Murat Taylan açtı.

Ekip o dönem TELE1’i geri almak istediklerini, bunun mümkün olmaması halinde ise yeni bir televizyon kanalı kurmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

RTÜK İKİ LİSANS İSTEDİ

TELE2’nin internet üzerinden sürdürdüğü yayınlar daha sonra RTÜK’ün lisans talebiyle karşılaştı. RTÜK, Nisan 2026’da TELE2 Haber’e lisans başvurusunda bulunması için 72 saat süre verdi.

TELE2 programcısı Murat Taylan, RTÜK’ün iki ayrı lisans için toplam 2 milyon lira talep ettiğini, mevcut ekonomik koşullarda bu bedeli karşılamalarının mümkün olmadığını açıkladı.

Taylan, TELE2 yayınlarının sona erdirilmesine ilişkin şunları söyledi:

“Televizyon kanalı kuramıyoruz. RTÜK TELE2 Haber yayına başladıktan kısa bir süre sonra iki lisans birden istedi bizden. RTÜK’ün önümüze koyduğu lisans talebi 2 milyon lira. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar bırakın RTÜK’e 2 milyon vermeyi kendi içimizde bile bir küçülmeye gitmeyi zorunlu kılacak ekonomik koşullar olunca haliyle yasal olarak bizden istenen sürenin sonuna geldiğimiz ve istenen lisans bedelini ödeyemeyeceğimiz için TELE2 Haber adıyla yaptığımız yayınları sonlandırma kararı aldık.”

TELE2’NİN ARDINDAN TELE3

TELE2’nin yayınlarını sonlandırmasının ardından ekibin yeni adresi de belli oldu. TELE2 Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, yaptığı paylaşımda “Tele3 Haber”in yeni yayın mecralarını duyurdu.

Böylece TELE1’e Ekim 2025’te kayyum atanmasıyla başlayan süreç, TELE1’den ayrılan gazetecilerin TELE2’yi kurmasının ve TELE2’nin lisans maliyeti nedeniyle yayınlarını sonlandırmasının ardından Tele3 Haber adıyla devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ