Ana içeriğe geç

Adalar’da Adalet Nöbeti 8. Haftasında... Tutuklu Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ve arkadaşlarının serbest bırakılması istendi

Belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan Ali Ercan Akpolat ve arkadaşları için Adalar'da 8. haftada "Adalet Nöbeti" tutuldu. Nöbette yapılan...

SON DAKİKA
Adalar’da Adalet Nöbeti 8. Haftasında... Tutuklu Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ve arkadaşlarının serbest bırakılması istendi

(İSTANBUL) Belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan Ali Ercan Akpolat ve arkadaşları için Adalar'da 8. haftada "Adalet Nöbeti" tutuldu. Nöbette yapılan açıklamada, Akpolat ve arkadaşlarının serbest bırakılması istendi, sürecin adalet ve hukuk ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi çağrısı yapıldı.

Adalılar, tutuklu başkanlarının serbest bırakılması ve sürecin adalet ve hukuk ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi çağrısında bulundu. Büyükada Saat Meydanı, bu hafta da adalet talebiyle bir araya gelen Adalıların buluşma noktası oldu. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Nuri Kaya’nın yanı sıra belediye personeli ve ada sakinlerinin de aralarında bulunduğu tutukluların özgürlüklerine kavuşması talebiyle düzenlenen Adalet Nöbeti, 8. haftasını geride bıraktı.

Nöbete, tutuklu ailelerinin yanı sıra çok sayıda Adalı, YENİ Parti Adalar İlçe Başkanı Gözde Acır, YENİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Yıldız ve Belediye-İş Sendikası İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Sezai Akyürek katıldı.

“ADALET, HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİN BURADAYIZ"

Nöbette konuşan YENİ Parti Adalar İlçe Başkanı Gözde Acır, tutukluların bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Acır, “Adalet, hukuk ve demokrasi için her hafta olduğu gibi bu hafta da Adalet Nöbeti’mizi gerçekleştiriyoruz. Bu mücadele yalnızca tutuklu yol arkadaşlarımız için değil; hukukun üstünlüğüne ve adalete inanan tüm yurttaşlarımız içindir. Son tutuklumuz özgürlüğüne kavuşana kadar nöbetimiz devam edecek. Dayanışmayla, kararlılıkla ve hep birlikte!" ifadelerini kullandı, hukuki sürecin adil ve hukuk devleti ilkelerine uygun şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasında, tutukluların 19 Haziran’da gerçekleştirilen şafak operasyonuyla gözaltına alındığı ve ardından tutuklandığı belirtilirken, sürecin adalet ve hukuk ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi çağrısı yapıldı. Ayrıca Adalet Nöbeti’nin gelecek hafta da 10 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Büyükada Saat Meydanı’nda gerçekleştirileceği duyuruldu.


Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Puan Durumu
Trendyol Süper Lig
#TakımOP
1 GALATASARAY 10 25
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 23
3 TRABZONSPOR 10 22
4 BEŞİKTAŞ 10 19
5 KASIMPAŞA 10 17
6 FENERBAHÇE 10 16
7 ARCA ÇORUM FK 10 16
8 KOCAELİSPOR 10 16
9 GÖZTEPE 10 15
10 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 10 14
11 ERZURUMSPOR FK 10 14
12 CORENDON ALANYASPOR 10 12
13 ÇAYKUR RİZESPOR 10 11
14 GENÇLERBİRLİĞİ 10 11
15 TÜMOSAN KONYASPOR 10 8
16 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ 10 8
17 SAMSUNSPOR 10 4
18 EYÜPSPOR 10 3
05.11.2026 01:14
Daha fazla yükle