Ana içeriğe geç

BARSELONA'NIN KKTC KAMPINA RUM ENGELİ...

Dünyaca ünlü İspanyol futbol kulübü Barcelona’nın futbol akademisi tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenmesi planlanan gençlik futbol kampı, Güney Kıbrıs’tan gelen tepkilerin ardından ertelendi.

BARSELONA'NIN KKTC KAMPINA RUM ENGELİ...

Barcelona’nın akademisi tarafından Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi tesislerinde gerçekleştirilmesi planlanan kampın, 7-11 Eylül ve 16-20 Eylül 2026 tarihlerinde yapılacağı duyurulmuştu. Organizasyonda genç futbolculara yönelik eğitimlerin Barcelona’nın futbol akademisi programı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

Kampın duyurulmasının ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) cephesinden organizasyona tepki geldi. Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu, kampın KKTC’de gerçekleştirilmemesi için İspanya Futbol Federasyonu nezdinde girişimde bulundu.

Barcelona kamp bilgilerini sitesinden kaldırdı

Gelen tepkilerin ardından Barcelona’nın resmi internet sitesinde daha önce yer alan kamp bilgilerine ulaşılamadığı görüldü. Kulübün etkinlik haritasında da daha önce “Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs” şeklinde gösterilen organizasyonun kaldırıldığı bildirildi.

Rum basınına yansıyan bilgilere göre Barcelona, gelen diplomatik girişimlerin ardından organizasyonun planlamasını yeniden değerlendirdi ve kampı tarih belirtmeden erteleme kararı aldı.

ELAM’dan “hedefimize ulaştık” açıklaması

Kampın KKTC’de düzenlenmesine karşı çıkan Güney Kıbrıs’taki aşırı sağcı ELAM Partisi, gelişmenin ardından kararı memnuniyetle karşıladı.

ELAM tarafından yapılan açıklamada, kampın iptal edilmesi için yürütülen girişimlerin sonuç verdiği savunularak, organizasyonun iptal edilmesini sağlayan hükümet ve diğer aktörlerin çabaları övüldü.

Erhürman’dan tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ise Barcelona’nın futbol kampının engellenmeye çalışılmasına tepki göstermişti.

Erhürman, çocukların futbol oynamasını engellemeye yönelik girişimlerin “diplomatik zafer” olarak nitelendirilmesini eleştirerek, bu yaklaşımın insani açıdan bir hezimet olduğunu ifade etmişti.

Barcelona’nın KKTC’de düzenlemesi planlanan futbol kampının ilerleyen dönemde yeniden planlanıp planlanmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Puan Durumu
Trendyol Süper Lig
#TakımOP
1 GALATASARAY 10 25
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 23
3 TRABZONSPOR 10 22
4 BEŞİKTAŞ 10 19
5 KASIMPAŞA 10 17
6 FENERBAHÇE 10 16
7 ARCA ÇORUM FK 10 16
8 KOCAELİSPOR 10 16
9 GÖZTEPE 10 15
10 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 10 14
11 ERZURUMSPOR FK 10 14
12 CORENDON ALANYASPOR 10 12
13 ÇAYKUR RİZESPOR 10 11
14 GENÇLERBİRLİĞİ 10 11
15 TÜMOSAN KONYASPOR 10 8
16 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ 10 8
17 SAMSUNSPOR 10 4
18 EYÜPSPOR 10 3
05.11.2026 01:14
Daha fazla yükle