Ana içeriğe geç

Şehit Sözleşmeli Er Ziyar Koparan, Yüksekova’da toprağa verildi

Iğdır’ın Aralık ilçesinde devriye görevi sırasında askeri aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Sözleşmeli Er Ziyar Koparan, memleketi Hakkari’nin...

SON DAKİKA
Şehit Sözleşmeli Er Ziyar Koparan, Yüksekova’da toprağa verildi

Haber: Viyan ORHAN

(HAKKARİ) - Iğdır’ın Aralık ilçesinde devriye görevi sırasında askeri aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Sözleşmeli Er Ziyar Koparan, memleketi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Iğdır’ın Aralık ilçesinde devriye görevi yapan askeri aracın henüz belirlenemeyen nedenle devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Sözleşmeli Er Ziyar Koparan için Iğdır'da askeri tören düzenlendi. Törenin ardından hava yoluyla Van’a gönderilen Koparan’ın naaşı, buradan helikopterle Yüksekova’ya getirildi. Koparan’ın cenazesi, ilk olarak ailesinin yaşadığı evin önüne götürüldü. Burada Koparan’ın ailesi ve yakınları, naaşla vedalaştı.

MUSTAFA ZEYDAN CAMİSİ’NDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Sözleşmeli Er Ziyar Koparan için Yeni Mahalle’deki Mustafa Zeydan Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Yüksekova Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Koparan’ın naaşı, dualar eşliğinde Esenyurt Mahallesi’ndeki TOKİ Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

Koparan’ın evli ve 2 yaşında bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

VALİ TAŞYAPAN: “HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Cenazenin ardından açıklama yapan Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, Koparan’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek devlet olarak ailenin yanında olacaklarını belirtti.

Taşyapan, şunları söyledi:

“Allah babasına ve yakınlarına sabır versin. Memleketimiz, milletimiz için çalışırken asker ocağında şehit oldu. Genç yaşta... Allah diğer evlatlarına uzun ömürler versin inşallah. Hepiniz buraya geldiniz, Allah hepinizden razı olsun. Bu vazife kalanların vazifesidir. Gidenler artık dünyadan hesaplarını gördüler. Allah onları inşallah katında yüce yerlere koyacaktır. Biz de ailesine elimizden gelen her türlü desteği vermeye her zaman hazırız.”

Cenaze törenine Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, Hakkari Vali Yardımcısı Recep Gürbüz, Yüksekova Kaymakamı Volkan Hülür, Şemdinli Kaymakamı Fatih Erdoğan, Hakkari İl Emniyet Müdürü Atilla Ayata, Hakkari İl Jandarma Komutanı Cafer Öz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, Koparan’ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Puan Durumu
Trendyol Süper Lig
#TakımOP
1 GALATASARAY 10 25
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 23
3 TRABZONSPOR 10 22
4 BEŞİKTAŞ 10 19
5 KASIMPAŞA 10 17
6 FENERBAHÇE 10 16
7 ARCA ÇORUM FK 10 16
8 KOCAELİSPOR 10 16
9 GÖZTEPE 10 15
10 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 10 14
11 ERZURUMSPOR FK 10 14
12 CORENDON ALANYASPOR 10 12
13 ÇAYKUR RİZESPOR 10 11
14 GENÇLERBİRLİĞİ 10 11
15 TÜMOSAN KONYASPOR 10 8
16 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ 10 8
17 SAMSUNSPOR 10 4
18 EYÜPSPOR 10 3
05.11.2026 01:14
Daha fazla yükle